„Sen noci svatojánské mě pobavil a rozveselil mi celý den, dávám mu 9 z 10 bodů,“ říká Jana Češková z 9. A, která se svou třídou, s 8. A a 7. B navštívila 19. října Jiráskovo divadlo.
Divadelní klub Jirásek v rámci 42. ročníku přehlídky „Českolipský divadelní podzim“ odehrál obnovenou premiéru shakespearovské komedie, na které nemohli chybět ani žáci naší školy. „Jsem hrozně vděčná za možnost jít do divadla. I když, abych řekla pravdu, původně jsem jen chtěla promeškat pár hodin výuky,“ přiznává se Eliška Puršová z 8. A.
Obě dívky se shodují, že se jim po rozpačitém začátku hra líbila a pobavila nejen je. Elišku nejvíc oslovila postava Puka: „Měl vždy dobré vtípky a byl to takový ten hloupý skřítek, který celý děj změnil.“ „Mou oblíbenou postavou se stala Helena. A proč? Byla vtipná, ale měla i něco do sebe. Stále věřila, že ji bude mít její milovaný rád a nevzdala se!“ dodává Jana.
Někomu v inscenaci třeba chybělo více dobrodružství, skřítci mu nepřipadli pro spád představení důležití, další byli nadšeni barevnými kostýmy, jiným se moc nelíbily. Všichni se ale shodují, že hra byla vtipná a jedinečná.