Již osmým rokem, vždy druhý den nového školního roku, tráví školáci naší školy v plaveckém bazénu, který se nachází přímo v areálu školy. Žáci 2. – 9. ročníků se snaží vždy společnými silami zaplavat 5 km. Tento maraton se stal na naší škole již tradicí. Trenér našich žáků Tomáš Choc nominuje na základě časů z hodin plavání nejlepší žáky a ti se pak snaží na Severské „5“ dosáhnout nejlepších výsledků.
I letos se po slavnostním zahájení plavci přesunuli do bazénu a ostatní žáci si  toto zábavné odpoledne užili se svými spolužáky a učiteli na sportovním dopoledni. V prostorách školy pro ně byla připravená sportovní stanoviště.   
A co se dělo v bazénu? Plavalo se od těch nejmladších až po ty nejstarší. Letošní čas byl 1:30:44, 8, bohužel o 2:03,4 nestačil na rekord z loňského roku. Nejmladším plavcem byl Hugo Procházka s časem 1:13,8. Nejrychlejším plavcem byl žák Viktor Vaněk s časem 0:28,62. Nejrychlejšími plavkyněmi se staly letos dvě žákyně se stejným časem 0:33,6 Michaela Křížová a Vendula Hopová.
Zatímco vybraní žáci plavali, chodili jim jejich spolužáci k prosklenému oknu se svými učiteli fandit.
Rekord plaveckého maratonu 88 minut a 41 vteřin překonán nebyl. Doufáme, že příští rok bude výsledný čas lepší. Pokořit ho bude stát hodně sil, ale věříme, že to našim žákům podaří. Držte jim proto v dalším ročníku pěsti!